X
(+34) 639.24.02.48 collajove@collajove.cat

Colla Jove Xiquets de Tarragona

2016 comença amb activitats per a tota la ciutat

El Carnaval de Tarragona i el Festival Dixieland envaeixen el Cós del Bou

Encara no havien començat els assajos rutinaris però, al mes de gener, la comissió d’activitats socials de la Colla Jove de Tarragona ja s’havia posat en marxa. Atenent a la voluntat de consolidar i projectar la Colla Jove com a entitat com a dinamitzadora social de la ciutat,  la nostra Colla ha començat l’any 2016 amb un calendari ben carregat.

Per una banda, es va començar a treballar per tal d’organitzar un Carnaval carregat d’esdeveniments. Per altra, ho fèiem amb la vista posada en el mes de març, quan el Festival Dixieland transformaria -per una nit-, el local de la Colla en un cabaret dels anys 40. 

24 hores de Carnaval i disbauxa al Cós del Bou

cernaval tarragona colla jove
El Cós del Bou durant la Revetlla del Carnestoltes

El dia 6 de febrer, dia ‘fort’ del Carnaval de Tarragona, la Colla Jove va estar present en un bon grapat d’activitats, entre les quals també vam comptar amb l’ajut del Ball de Diables de Tarragona. 

El matí del dissabte començava amb el concurs de disfresses per als més menuts i l’animació infantil del Mag Roberto Vara, que va deixar bocabadats a petits i no tan petits. 

A la una del migdia, després de la tradicional Baixada del Pajaritu -celebrada just a davant del nostre local-, va començar el “Vermut Carnavaler“, que va donar el tret de sortida a la disbauxa que s’apoderaria del carrer del Cós del Bou durant la resta de la jornada.  El Dj Jordi Cruz va escalfar l’ambient amb una sessió a base de temes per ballar i festius, i tot indicava que la Revetlla que se celebraria aquella mateixa nit, seria també un èxit.

A les onze de la nit començava la Revetlla del Carnaval de Tarragona. La Ghetto Orchestra  actuava al nostre carrer, on s’hi van congregar prop d’un miler de persones, la majoria disfressades, que no van parar de ballar al ritme de la popular banda especialista en versions. Una mica abans de l’hora prevista, la irrupció de la pluja va obligar a interrompre l’actuació de la Ghetto, però això no va impedir que l’ambient festiu continués fins ben entrada la matinada.

En total, vam viure i gaudir prop de 24 hores de rauxa, disbauxa i Carnaval al Cós del Bou.

Dixieland: música en directe, swing i cabaret lila

El Festival Dixieland de Tarragona és una d’aquelles setmanes on els carrers de la ciutat s’omplen de vida, música en viu i bon rotllo. El dissabte 19 de març va ser el torn de la Colla Jove de Tarragona, que hi col·labora des de la primera de les vint-i-dues edicions que s’han celebrat.

El Dixieland va transformar el local en una sala cabaret; tirants i barrets pels cambrers; teles i espelmes per ambientar, i la gran actuació d’una banda sensacional: els Carosones. Aquest grup especialitzar en versionar el gènere musical del festival, van aconseguir transformar l’aparent calmada platea de la sala, en una pista de ball plena a vessar. Més tard, seria el torn per la Jam Session de la Potato Head Jazz Band y Ksena Parkhatskaya, que amb els seus moviments i veu va deixar als assistents bocabadats. Diversió, balls i bon ambient amb el segell JovedeTarragona-Dixieland.  

>Vídeo dels Carasones a la Colla Jove de Tarragona 
>Vídeo dels Potato Head Jazz Band y Ksena Parkhatskaya a la Colla Jove a Tarragona

Tags: