X
(+34) 639.24.02.48 collajove@collajove.cat

Colla Jove Xiquets de Tarragona

XV Torneig Casteller de Futbol : un èxit absolut

37 colles, 2000 castellers i 200 voluntaris

El XV Torneig Casteller de Futbol ( XVTCF ) ha aconseguit reunir a Tarragona, 37 colles castelleres, 2000 participants i més de 200 voluntaris. Tot plegat sota un únic denominador comú: futbol, festa i bon ambient.

L’Intercasteller, com se’l coneix popularment, és una de les cites socials anuals que genera més expectació dins del món casteller. Es tracta d’un esdeveniment que té com a objectiu apropar i crear llaços entre castellers i colles, més enllà dels límits de les places on s’hi actua. Organitzat cada any per una colla diferent, en la seva edició 2016 s’ha celebrat de mans de la nostra colla, la Jove de Tarragona.

Rivalitat a la pista, amistat a les grades

Sota el lema ‘Tarraco us espera’ i amb la consigna de viure un cap de setmana d’esport i rauxa, la Colla Jove de Tarragona ha estat l’amfitriona de la quinzena edició de l’Intercasteller, celebrada els dies 27 i 28 de febrer a casa nostra, i que ha estat aplaudida per totes les colles que hi han participat. La valoració ha estat extremadament positiva i els assistents han agraït la bona organització d’un esdeveniment que cada any augmenta en les seves dimensions i popularitat. Concretament, aquest cop han s’han comptabilitzat un total de 1800 inscrits.

En el camp futbolístic, la irrupció de la pluja durant el migdia de dissabte, va obligar a l’organització a fer diverses modificacions i canvis d’ubicació dels múltiples partits del TorneigLa meteorologia va fer reduir de 8 a 4 les pistes aptes per a jugar-hi, la qual cosa va propiciar que quasi totes les colles es concentressin als voltants del Moll de Costa de Tarragona que, en conseqüència,  va esdevenir l’epicentre de la festa i del futbol casteller.

intercasteller tarragona colla jove
La Revetlla del Torneig va ser un dels plats forts

No hi van faltar les banderes, les disfresses, el càntics i les coreografies. L’animació va estar present durant tot el cap de setmana; i va tenir el seu punt àlgid en la Revetlla de Dissabte, que va congregar gairebé 2000 persones, i on hi van actuar Pirat’s Sound Sistema, Dj Lupe i Cris&Petes Punxadiscos.

Després d’una gran festa, i poques hores de son, el diumenge arribaven els darrers partits de quarts i les semifinals. Al migdia, la gran final de l’Intercasteller 2016 es va celebrar al Pavelló d’El Serrallo, que estava ple de gom a gom. El Torneig arribava al seu desenllaç. Els Castellers de Vilafranca van endur-se el trofeu del #XVTCF, després d’imposar-se a la guanyadora de la passada edició, la Colla Vella de Valls.

En la categoria de Millor Afició, el premi va estar molt disputat. Totes les colles van mostrar un comportament exemplar i una energia desbordant que van mantenir durant tot el Torneig. Finalment, els Castellers de la Vila de Gràcia, van endur-se el premi a la Millor Afició del Torneig, per la seva proposta creativa ‘#100GalsGraciencs‘,  i la seva incansable actitud que els feia el centre d’atenció allà on fossin.

D’aquesta manera, (recordem que en aquesta edició també s’ha modificat el sistema d’accés al Torneig), pel fet de ser campions en les respectives categories, Vilafranca i Vila de Gràcia, han accedit a les anomenades places d’honor per a la pròxima edició del Torneig 2017, entre les quals també hi ha la nostra Colla, pel fet de ser-ne la darrera organitzadora.

El Torneig va concloure amb un dinar de germanor entre totes les colles, i la corresponent entrega de premis que va ser-ne la cirereta. Exhausts però satisfets, arribava el xiulet del final del partit: la logística, l’organització de la nostra Colla i l’actitud de tots els participants, havien convertit el XV Torneig Casteller de Futbol en un èxit absolut.

Un gran equip de voluntaris per al torneig més multitudinàri

voluntaris torneig sopar celebració
Foto de familia després del sopar de voluntaris

Però més enllà dels premis, des de la Colla Jove de Tarragona volem destacar i posar en valor el comportament i la feina dels més de dos-cents voluntaris liles que, de manera incansable, van estar treballant tot el cap de setmana per a que el 15è aniversari de l’Intercasteller fós, sino la millor, una de les millors edicions mai celebrades.

Sense tots i cadascun d’ells, no hagués estat possible aquest magnífic Torneig. A tots ells els volem fer arribar el següent: qualsevol agraïment per part de les colles convidades sobre l’organització, és també mèrit vostre companys.

El final de l’Intercasteller significa, per a nosaltres, l‘inici de la temporada a les placesEsperem retrobar-nos amb totes les colles amb qui hem compartit aquest magnífic #XVTCF, i gaudir de les properes edicions amb el mateix ambient i esperit que el que hem viscut a Tarragona durant aquesta quinzena edició. 

 

 

 

Tags: