tobogan-aigua-2016

La Colla Jove suma activitats als programes de Sant Roc i Sant Magí, mentre prepara un agost casteller exigent

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es prepara per tenir-ho tot a punt per afrontar un mes d’agost intens. Més enllà de les cites castelleres, l’entitat torna a organitzar un seguit d’activitats obertes a la ciutat amb motiu de les festes de Sant Roc i Sant Magí. D’entre totes, dues destaquen per la seva visibilitat i espectacularitat: el IV Concurs de l’Estibacaixes i el Gran Tobogan Aquàtic Lila.

 • Dissabte 12: L’Estibacaixes -una competició a mig camí entre l’escalada i l’equilibrisme- renova la seva mecànica incloent una grua de grans dimensions que s’instal·larà a la plaça de la Font

 La més immediata és el IV Concurs de l’Estibacaixes, que tindrà lloc aquest dissabte dia 12, a les 19 hores a la plaça de la Font.

L’Estibacaixes és una competició destinada a petits i granson l’objectiu és apilar, mentre s’escalen, tantes caixes com l’equilibri permeti. Aquest curiós concurs que cada any aglutina més participants,  es celebrarà a la Plaça de la Font, a l’aire lliure, ja que la perícia dels concursants d’anteriors edicions havia demostrat que l’alçada del sostre del local del Cós del Bou era un impediment per seguir apilant caixes i superar els rècords. Per aquest motiu, enguany s’organitza a l’exterior amb una nova mecànica de joc que inclourà una grua, per tal que els participants més àgils puguin arribar més amunt que mai.

Des de l’organització asseguren que “no cal ser un artista de l’escalada, ni un gran equilibrista; només cal confiar en les teves capacitats i tenir ganes de passar-ho bé!” . Per això, “convidem  a totes les entitats tarragonines i els seus integrants a participar i provar sort en aquesta nova edició’.

Les inscripcions es podran fer des de les 18.30 hores i durant la mateixa celebració del concurs, amb un cost simbòlic de 2 euros, que donaran dret a un intent per participant i que podrà repetir-se en cas que no s’aconsegueixi apilar més de 5 caixes. En acabar, hi haurà premis pels 3 primers classificats de la categoria infantil (fins a 14 anys, inclosos) i de la categoria d’adults. L’activitat es durà  a terme gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, GruasGavi, Estrella Damm i Frankfurt el Surtidor.

 • Dimecres 16: El Tobogan Aquàtic Lila tornarà a convertir la Baixada de la Peixateria en una gran atracció d’aigua que aquest any recaptarà fons per una bona causa

Uns dies més tard, l’alçada de l’Estibacaixes cedirà el protagonisme a la llargada del Gran Tobogan Aquàtic Lila.El dimecres 16 d’agost, des de les quatre de la tardai durant més de tres hores, l’aigua serà la protagonista de la jornada amb aquest gran tobogan que l’any passat va atraure més de dues-centes persones. Amb 50 metres de longitud, l’activitat convertirà la Baixada de la Peixateria en un autèntic i refrescant tobogan d’aigua, obert a totes les edats.

La novetat d’enguany serà que, per poder-lo gaudir, caldrà adquirir una polsera solidària d’accés il·limitat, que tindrà un cost de dos euros i el qual anirà destinat a la Fundació Quilòmetre Zero. Es tracta d’una entitat  tarragonina que genera iniciatives per a nens i nenes, jovent, famílies i col·lectius, que es troben en situació de dificultat o risc d’exclusió social.

Des de la Jove han comentat que volen “repetir  l’èxit de l’any passat i aprofitar l’expectació que genera el Tobogan per aportar el nostre granet de sorra a causes solidàries. Ien aquest sentit, la Fundació Quilòmetre Zero fa una tasca magnífica”.

Aquest any, a més a més de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, també hi col·labora l’empresa FCC.

I en termes castellers prepara un agost casteller exigent

 • Dimarts 15, arriba la Diada del Cós del Bou inclosa en les festes de Sant Roc. Després, la Colla assajarà, com ja és costum, a la plaça de les Cols.

Abans d’entrar de ple en les festes de Sant Roc i Sant Magí, la Colla Jove Xiquets de Tarragona encara té algunes cites per endavant. La primera data important és  l’assaig d’aquest divendres dia 11, que serà en format combinat per la seva ubicació: començarà a les deu de la nit amb una primera part al Local del Cós del Bou; i la segona tanda de proves, les dels castells més grans, es faran a la plaça posterior del Teatre Tarragona, on ja han assajat en algunes ocasions aquest estiu.

Arribat el cap de setmana, la Colla actuarà el diumenge a les sis de la tarda a la Canonja. Ho farà acompanyada dels Xiquets del Serrallo, en una diada que l’any passat va permetre convertir aquest indret en plaça de 9, i que dissabte podria tornar a veure castells similars per part delsliles, que tenen actuacions importants en un horitzó immediat.

De cara a la setmana que ve, la primera cita destacable és la diada castellera del Cós del Bou, que s’inclou en el programa de les festes de Sant Roc, i on la Jove actuarà amb Xiquets de Reusa les 19:30 hores. Aquesta diada, segons Aleix Bordas, “permet rodar estructures i seguir agafant confiança per a les properes cites” . Tanmateix,és “una diada la qual ens sentim molt nostra i que sempre vivim amb molta il·lusió per l’estreta vinculació que existeix entre el veïnat i la Colla”.

En acabar aquesta diada, i com ja ve sent costum, els castellers de la camisa lila es desplaçaran fins a laplaça de les Cols on faran proves claus de cara a la diada en majúscules de les festes de Sant Magí.

 • Dissabte 19, a les dotze del migdia, Diada de Sant Magí a la plaça de les Cols

Tots els castellers i tarragonins són conscients que aquesta diada és un dels punts forts del calendari casteller, dins i fora de la ciutat. Per aquest motiu, la Jove vol aprofitar el dijous dia 17 per fer un últim assaig especial abans de la Diada de Sant Magí.

Els del Cós del Bou han previst un assaig intens al seu Local que començarà a les 21 hores i que acabarà amb un sopar popular que els servirà per agafar forces.

Des de la tècnica dels de la camisa lila confirmen que “no hi ha res descartat i la feina de l’assaig és bona”. “Només ens cal que tothom que es senti part de la Colla es comprometi durant aquests assajos previs a Sant Magí. Aquest serà el punt decisiu per poder portar a plaça tota la il·lusió i treball que portem acumulats i que volem materialitzar per Sant Magí”.

Sant Magí tornarà a congregar a les quatre colles de la ciutat que no es troben aplaça des del Sant Joan tarragoní, una diada que va destacar per la solvència en els castells i la seva agilitat.

AGENDA:

 • Divendres 11 d’agost | 22.00 hores | Assaig Combinat Local i últimes proves Teatre Tarragona
 • Dissabte 12 d’agost | 19.00 hores | Concurs Estibacaixes a la plaça de la Font
 • Diumenge 13 d’agost | 18.00 hores | Diada a La Canonja
 • Dimarts 15 d’agost | 30 hores | Diada del Cós del Bou, Festes de Sant Roc i Assaig a les Cols
 • Dimecres 16 d’agost | 16.00 hores | Gran Tobogan Aquàtic Lila Solidari
 • Dijous 17 d’agost | 21.00 hores | Assaig Especial Sant Magí al Local i en acabar, sopar popular
 • Dissabte 19 d’agost | 12.00 hores | Diada de Sant Magí a la plaça de les Cols
Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt
Colla Joves Xiquets de Tarragona