Què és l'Associació d'Amics de la Colla Jove?

Ja des dels mateixos orígens de la Colla Jove es va intuir la necessitat de la creació d’una entitat que, d’alguna manera, aplegués tota aquella massa de gent que, ja llavors, li era molt propera, seguia la seva trajectòria amb interès i cercava alguna mena de col·laboració amb la Colla que acabava de néixer. Ben aviat va sorgir la idea d’una associació que aplegués tota aquesta gent, que l’organitzés donant-li una única veu que li permetria un major contacte amb la Colla i unes possibilitats d’endegar activitats que enaltissin els castells, Tarragona i la Colla Jove.

La difícil i entretinguda tasca de dotar la Colla d’una organització i d’unes estructures fortes i coherents va fer que el projecte associatiu restés aparcat fins l’any 1985. Així, el mes d’abril d’aquell any va veure la llum l’Associació d’Amics de la Colla Jove, a partir d’una iniciativa de la mateixa Colla que va nomenar una Junta Gestora per tal de dirigir la nova entitat fins el moment que adquirís personalitat pròpia. Es va dotar l’Associació d’una estructura inicial i es van començar a inscriure socis, que en definitiva serien els que haurien de tirar el projecte endavant.

En l’assemblea general celebrada el passat diumenge 17 de març de 2013, ha estat escollida una nova junta directiva que té com a primer objectiu millorar i potenciar l’associació, per tal de donar un suport molt més important a la colla, passant a realitzar una part molt important dels actes i activitats que es fan anualment i que ens permetran millorar en participació, cohesió i creixement a nivell humà, social i casteller.

La Junta directiva s’ha estructurat en diferents àrees segons les tasques a realitzar:

Presidència: Manel Sanromà i Beltran

Secretaria: Juan Manuel Rodriguez Garcia

Tresoreria: Xavier Sanromà i Beltran

Vocalia a la junta de la Colla Jove: Ferran Ventura Valiente

Vocalia de Màrqueting i Promoció turística: Fernando Prat i Blanco, Xavier Seró i Rosselló

Vocalia de Botiga: Dolors Dolç i Gil, Dolors Pujol i Huguet

Vocalia d’acció Educativa i Juvenil: Maria Ximenis i Martorell, Daria Valiente i Ramon

Vocalia d’Acció interna: Ricard Marín i Bautista

Vocalia de projecció social: Eloi Maroto i Jurado, Jaume Carmona López

Fes-te'n soci!

Qui pot formar part d’aquesta associació? Molt senzill, qui vulgui. Ho poden ser evidentment, els propis castellers de la colla, però també aquelles persones que, inscrivint-se, es comprometen a:

– Donar suport a la Colla Jove en les seves sortides i activitats.
– Divulgar la Colla i donar una bona imatge a la ciutat i on sigui, de l’Associació.
– Participar en les activitats que l’Associació realitzi per donar a conèixer els castells, Tarragona i la Colla Jove.

A canvi, l’Associació ofereix:

– El contacte humà, participant en els assajos i sortides de la colla.
– Rebre informació de les activitats i sortides de la colla.
– Rebre la revista de la colla “L’Esperidió” i poder col·laborar.

Fer-se soci de l’Associació d’Amics de la Colla Jove permet a castellers actius i seguidors passar aformar part, en primera persona, de tota l’activitat relacionada amb la colla i la ciutat, així com tambérebre informació periòdica de l’activitat de la Jove i gaudir d’avantatges en diverses activitats, tant decaràcter casteller com d’altres beneficis que s’aniran informant al llarg de la temporada. Una propostaque ofereix la possibilitat de ser membre oficial de la colla a tothom, sigui o no sigui casteller.

Les quotes i imports, vigents des de 2012, són les següents:

Quotes

Quota: 20 €logo associacio amics colla jove

Quota juvenil (fins 18 anys): 14 €

Quota major de 65: 14 €

Quota familiar (pare, mare + 1 fill): 40 € (cada fill extra + 5€)

Quota soci protector: A partir de 50€

La quota familiar està pensada perquè surti més econòmica a una família de 3 o més membres que vulguin ser associats. Si esteu en aquest supòsit, si us plau comuniqueu-ho via correu electrònic. La quota soci protector està pensada per tots aquells particulars que vulguin col·laborar amb una aportació més gran que la quota de soci, sense límit.

Per a fer-te soci de l’associació només has d’omplir la butlleta d’inscripció i fer-nos-la arribar per correu electrònic a associacio@collajove.cat

unnamed

[vc_separator type="large" dh="2" color="light" align="center" margin_top="5" margin_bottom="25"]

Presidents de l'Associació

– Jordi Sentís i Bonet, anys 1985-1986.
– Josep Lluís Gras i Alcalde, anys 1986-1990.
– Carme Figuerola i Armengol, anys 1991-1992.
– Elisenda Vendrell i Rizo, anys 1993-1994.
– Joan Marauri i Dols, anys 1995-1996.
– Elisenda Gual i Dols, anys 1997-1998.
– Elvira Oreña i Duran, anys 1999-2001.
– Francesc Sempere Securum, anys 2001-2013.
– Manel Sanromà i Beltran, any 2013 fins a l’actualitat.
[vc_separator type="large" dh="2" color="light" align="center" margin_top="5" margin_bottom="25"]

Els Contes del Seguici de Tarragona

Els Contes del Seguici de Tarragona és una col·lecció de petites històries de ficció que giren al voltant d’un element del Seguici festiu i popular de Tarragona.

El Seguici tarragoní ha experimentat un important procés de recuperació esdevenint un dels més rellevants de Catalunya. Sens dubte, la canalla és qui viu més intensament la sortida del Seguici pels carrers i places pel pòsit fantàstic que l’envolta. Per aquestes raons, es creen un conjunt d’histories de ficció en forma de conte infantil que tindran gran acceptació pels xiquets i xiquetes de la ciutat.

El maig de 2013 l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació SL van signar un conveni per editar el número 1 de la col·lecció, El Negrito de la Pau, amb text d’en Jordi Bertran i il·lustracions d’en Dídac Francisco. Un treball molt acurat que veurà la llum durant les festes de Santa Tecla de 2013.

Els contes del Seguici de Tarragona és una col·lecció jove, però que té tots els ingredients necessaris per a esdevenir en el temps una gran col·lecció de contes infantils i un referent dins la cultura popular.