Encarem un setembre amb tot

La pluja va esguerrar les diades del Catllar i l’Arboç, però ara encarem el setembre amb reptes pendents i on volem ensenyar la feina feta a l’assaig

2d9fm(id)

La pluja era més necessària que mai arreu del país en un context d’extrema sequera. Com és sabut, però, mai plou al gust de tothom. L’aigua va esguerrar un dels caps de setmana castellers més apassionants i intensos de l’any: les diades del Catllar i l’Arboç van quedar a mitges, sense poder-se acabar cap de les dues. Una llàstima, perquè a la Colla Jove Xiquets de Tarragona teníem molt clar l’objectiu de completar els deures a mitges de Sant Magí i, fins i tot, millorar la diada del patró.

Un ull pendent del cel i un altre del radar meteorològic al mòbil. Així vam afrontar molts castellers el cap de setmana. Al Catllar, les gotes no van fer acte de presència fins a les sis de la tarda, l’hora de l’inici. Per sort, la pluja no tenia una gran intensitat, de manera que l’actuació va poder anar avançant. La Colla Jove va sortir de 3d9f, el setè del 2023 i cada cop més consolidat. Tant, que presentava algun canvi de rellevància a tronc que es va resoldre amb nota.

A continuació, arribava l’hora del gran repte de la jornada: descarregar el 2d9fm. Just quan començava a pujar el folre, la pluja es va intensificar. Si les camises ja venien mullades, a l’hora d’afrontar el dos emmanillat van quedar xopes, fet que no ens va ajudar gens. Amb l’entrada de l’acotxador, la tècnica lila va decidir desmuntar assenyadament l’estructura. Tan difícil era fer castells arribats a aquest punt, que l’organització, d’acord amb els caps de colla, van decidir donar per acabada la diada. Al Catllar, la Colla Vella dels Xiquets de Valls van completar el 4d9fp i els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3d9f i el 9d8.

5d8.

L’endemà, a l’Arboç, volíem fer tot el que havia quedat en cartera. La previsió de pluja, però, era fins i tot pitjor que la del dia anterior. A mig matí, la rebíem la notícia que actuaríem dins l’església de Sant Julià; però es va evidenciar que l’espai no reunia les condicions per fer una diada de màxims. La pluja va amainar i es va tornar al lloc d’origen, al carrer Major. Allà, es va tornar a obrir de 3d9f, ràpid i de bona factura. En un context difícil per fer castells, la Jove va optar per completar l’actuació amb un nou 2d8f -després d’un anecdòtic intent desmuntat- i un altre 5d8.

La intenció era, en ronda de pilars, estrenar el pilar de sis. La pluja, però, ho va impedir, perquè es va donar la diada per acabada just quan començaven els espadats de mèrit. L’aigua s’havia intensificat i, a més, les temperatures havien baixat encara més. Tot plegat massa complicat. Així, malauradament, ens tornava a quedar un objectiu al tinter. Al nostre costat, els Verds descarregaven els dos bàsics de nou i carregaven el 4d9fa; la Vella de Valls completava la tripleta vilafranquina i els Minyons de l’Arboç deixaven en intent el 3d7.

Naltros tornem als assajos el 5 de setembre, i la primera actuació serà a la Diada Nacional del dia 11. Hem carregat les piles i, ara, toca fer-nos conscients que la cursa de Santa Tecla ja ha començat, i que si volem portar a plaça tot allò que hem estat somiant, cal omplir el loca. A casa nostra i per Santa Tecla, tocarà anar a totes, com sempre, com més ens agrada.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt