Algemesi-2017

La Jove de Tarragona converteix Algemesí en plaça de 9

Els liles han fet el primer castell de 9 mai vist al País Valencià La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha viatjat aquest dissabte 10 de juny a Algemesí per participar de la XVIII Trobada de Muixerangues, que se celebra anualment en aquest municipi del País Valencià. La diada ha esdevingut històrica, ja que els del Cós del Bou han aconseguit descarregar el 3d9f a la plaça algemesinenca i, per tant, el primer castell de nou que veu el País Valencià.

Més de 300 camises liles han viatjat fins a Algemesí, fet que els ha permès descarregar, a banda del tres folrat, el 5d8, el 4d8a, també inèdits al territori, i el pilar de 6. Aleix Bordas, cap de colla de la Jove, s’ha mostrat molt satisfet amb l’actuació i ha dit que “som una colla que intentem ser molt respectuosos i agraïts amb la nostra història i aquesta relació amb la Muixeranga d’Algemesí, que ja va començar fa molts anys, avui ha fet una passa més”.

Per la seva part, la Muixeranga d’Algemesí, qui ha convidat els liles a participar de la Trobada, van assolir la tomasina. En la Trobada també hi ha actuat la Nova Muixeranga d’Algemesí, que va aconseguir l’alta de sis; i la Conlloga-Muixeranga de Castelló, van fer l’alta de cinc.

Complicitat i agraïment

En acabar l’actuació, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha participat en l’acte protocol·lari de germanor entre les quatre formacions i l’Ajuntament d’Algemesí; moment que la Colla ha aprofitat per mostrar el seu agraïment per haver estat convidada a la Trobada.

El moment més simbòlic s’ha produït entre el mestre moixiganguer d’Algemesí i el cap de Colla, Aleix Bordas, que han intercanviat sengles elements identificatius: el primer ha rebut el mocador casteller de la Jove de Tarragona i Bordas el barret tradicional propi de la vestimenta de la muixeranga.

Finalment, els del Cós del Bou han fet entrega a l’Ajuntament i a les Muixerangues, d’una mètopa de metacrilat i dues litografies, com a obsequi recordatori d’aquesta jornada tan significativa.

El punt final el va posar el sopar de germanor que va servir per celebrar la fita; i aquest diumenge al matí la Colla ha tornat a Tarragona amb la satisfacció d’haver descarregat el primer castell de 9 mai vist en terres valencianes.

Exportant els castells fora de terres catalanes

La Jove de Tarragona sempre ha mantingut una estreta vinculació amb la Muixeranga d’Algemesí, que ja va convidar els liles per primera vegada a la Trobada de l’any 1993. En aquella ocasió, a més de dos castells de 7, la Colla va descarregar el 4d8, convertint-se en el primer castell de 8 mai vist a Algemesí. I avui, han assolit el repte de millorar aquest registre, convertint Algemesí en plaça de nou.

Cal recordar que la Jove de Tarragona ja va exportar un castell de nou lluny de casa el passat 2015, amb motiu de la seva representació de Catalunya en l’Expo Universal d’aquell any celebrada a Milà. En aquella ocasió, un total de 320 castellers van desplaçar-se fins a la ciutat italiana, factor clau que els va permetre assolir una fita molt destacada: descarregar el primer 4d9f mai vist fora de les terres catalanes, fins aquell moment.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt
muixerangues-algemesi-2017