La Colla Jove actua per partida doble a Euskadi

Serà la tercera vegada que la formació tarragonina visita el País Basc,
on hi va fer castells de 8 ara fa 5 anys.

Més de 200 castellers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona actuaran al País Basc aquest cap de setmana. Ho faran per partida doble, ja que per una banda actuaran a Derio (Vizcaya) i per l’altra ho faran a Guetaria (Guipúzcoa). El viatge tindrà lloc en el marc de les Festes Majors de Sant Isidre, així com en la mostra de Getaria, i també comptarà amb la participació de l’Associació d’Amics de la Colla Jove.

Pilar caminant al ‘txupinazo’ de Derio

El viatge començarà el divendres 11 de maig al matí, quan sortiran els primer autobusos en direcció a Derio. En aquest municipi s’hi celebren les festes de Sant Isidre i la Colla Jove hi participarà activament fent-hi un pilar caminant durant el pregó de festes o ‘txupinazo’. Serà a les 19 hores a l’Herriko Plaza de Derio.

Un cop inaugurades les festes, mentre una bona part de la colla gaudeix de la nit a Derio, una segona expedició sortirà des de Tarragona passada la mitjanit. Els que viatgin de nit, s’uniran a l’altra comitiva no pas a Derio, sino a Getaria, on la Colla hi té previst actuar dissabte dia 12, al Frontoian de la ciutat, a les 13 hores.

Un cop feta l’actuació i després d’un bon dinar de colla, a la tarda, aquells que han viatjat fins a Euskadi amb l’Associació d’Amics de la Colla Jove, visitaran Donosti; mentre que la resta tornaran a Derio per seguir gaudint de les seves festes.

Finalment, el diumenge 13 de maig, a les 13 hores, la Jove farà la darrera actuació del cap de setmana a Derio, a la fira d’artesania i alimentació. Abans d’emprendre el camí de tornada cap a Tarragona, la Colla té previst un dinar de germanor per acomiadar-se de les terres basques.

 

L’idil·li de la Jove amb el País Basc

 

Foto: Laia Díaz

No és la primera vegada que la Colla Jove viatja al País Basc. L’any 1989 ja van visitar Bilbao i més recentment ho van fer a Portugalete (2013).

En la darrera ocasió van triomfar tot bastint els castells bàsics de 8, a més d’altres de la gamma alta de 7. Va ser una actuació que va aixecar molta expectació i que fins i tot es va emetre per la televisió pública basca en directe.

La colla tarragonina espera que aquest sigui un viatge per gaudir i aprendre tot fent un nou intercanvi cultural amb el poble basc. Amb Derio i Getaria, la Colla Jove Xiquets de Tarragona afegeix dues noves ubicacions a la llista d’actuacions fora de les fronteres catalanes i amplia geogràficament el seu idil·li amb el País Basc.

El darrer viatge de la Colla havia estat el que van realitzar l’any passat a Algemesí, on van fer-hi el primer castell de 9 mai vist al País Valencià.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt