El 16 de novembre de 2010, la UNESCO va incloure els castells a la Llista Representativa del patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Els castells són unes de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa, amb més de 200 anys d’antiguitat. A més, són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació i proporcionen als membres de la comunitat un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat.

Després del seu nomenament com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, els castells adquirien una categoria universal, i avui dia són coneguts i reconeguts arreu del món.

Creu de Sant Jordi

L’any 1994, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va rebre la Creu de Sant Jordi: una de les distincions més prestigioses que es concedeixen a Catalunya que s’atorga a les persones o entitats que destaquin pels seus serveis a Catalunya, en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Colla Jove va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, per la seva trajectòria i tarannà cultural i social, convertint-se en la primera colla castellera de Tarragona en rebre la insígnia.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt