La Baixada del Pajaritu

La Baixada del Pajaritu és una festa d’andròmines, ja tradicional al calendari del Carnaval de Tarragona, amb la sàtira, l’humor i l’originalitat com a principals al·licients. Aquest acte multitudinari que se celebra des del 2006 i uneix la plaça del Rei i el carrer del Cós del Bou gràcies a l’humor, l’adrenalina i la velocitat.

La Baixada consisteix en una cursa d’andròmines a la tarragonina: és a dir, amb elements crítics i satírics i oberta a les entitats i agrupacions locals, així com a grups d’amics, famílies i, per què no, a persones individuals. Cada any concentra centenars de persones amb ganes de veure patacades a primera línia. La Baixada és per tothom!

La cursa compta amb bales de palla per delimitar el recorregut i un jurat “professional” que s’encarrega d’atorgar els trofeus: la millor baixada, la millor andròmina, la més crítica i la caiguda més esperpèntica. No cal dir que guanyar qualsevol d’aquests premis és tot un honor!

El 2017, l’Associació d’Amics de la Colla Jove va agafar el relleu de l’organització d’aquest acte, que anteriorment havien portat la Colla Pajaritu i La Pipel Entertaintment, amb l’objectiu de continuar gaudint del matí més esbojarrat del Carnaval.

Pirates, trens, confeti, crítica social i alguna castanya fan que la baixada de la Pescateria, just al davant de la Colla Jove, sigui el millor escenari del matí del dissabte de Carnaval a Tarragona!

PAS NUM. 1

Reuneix un grup d'amics, familiars, companys i busqueu una temàtica.

PAS NUM. 2

Escolliu els pilots més valents i una disfressa que lligui amb el vostre pajaritu!

PAS NUM. 3

Inscriviu-vos i prepareu-vos per viure el matí més esbojarrat del carnaval!