L’escut és el nostre símbol. S’hi pot veure la figura d’un casteller vestit amb la indumentària de la colla: mocador al cap, camisa lila, faixa negra i pantalons blancs. A més, el casteller amb els braços estesos evoca la forma de la lletra grega Tau, que representa l’emblema de Santa Tecla, la patrona de la nostra ciutat.

A l’escut també s’hi poden veure les sigles de la colla: ‘CJXT’ (Colla Jove Xiquets de Tarragona). A més de l’escut, el logo oficial de la Colla va acompanyat de les paraules ‘Jove’ i ‘Tarragona’, els trets més característics del nostre nom.

La camisa

La camisa de la Colla Jove Xiquets de Tarragona és de color morat (lila). Alguns relacionen aquest fet amb la barretina lila del Camp de Tarragona. I d’altres, al color de camisa que portava una de les dues antigues colles de la ciutat, la Colla Nova de Sant Magí.

Quan algú entra a la Colla, i després d’algunes setmanes d’assaig i preparació, rep la seva camisa. El dia de l’entrega és un d’aquells que tothom recorda, ja que és des d’aquell moment que oficialment ja és un casteller o castellera de la CJXT. La camisa és tot un símbol, t’acompanya a totes les diades i cal lluir-la i defensar-la a plaça.

Com a curiositat, en una pinya de la Colla Jove s’hi poden veure camises de tonalitats morades diferents. El desgast del color es deu al pas del temps, i per això acostumem a dir que es pot saber l’antiguitat d’un casteller a la Colla pel seu color de camisa.

L'evolució

Poc podien imaginar-se, els primers castellers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona de l’any 1979, que evolucionaríem fins a convertir-nos en una de les formacions més destacades del panorama casteller.

Però qui treballa millora; qui millora, progressa; i qui progressa gaudeix. I aquest és el sistema que ha portat a la Colla Jove a assolir reptes que en altres temps haguessin estat impossibles.

Gràcies a l’esforç col·lectiu vam aconseguir els primers castells de gamma extra, la consolidació de les manilles, els castells folrats amb agulla, assolir els 10 pisos i, més recentment, atacar els castells nets. Per tant, no és una bogeria afirmar que la Colla encara pot seguir progressant i trencar els límits que a avui dia representen el nostre sostre.

LA TEMPORADA

Va des del març a l’octubre. I durant la resta de mesos també hi ha activitats per retrobar-nos.
La Colla mai s’atura! Tot aquest temps junts fa que acabem sentint la resta d’integrants de la Colla com la nostra família castellera.

ELS ASSAJOS

Els assajos generals són els dimarts de 20:30 a 22H i els divendres de 22:00 a 00H. La canalla assaja els mateixos dies, una estona abans. Si hi ha un assaig especial, acostuma a ser els dijous a les 20:30h.

ACTUACIONS

La majoria acostumen a ser fora de Tarragona i en cap de setmana. Per facilitar el desplaçament dels castellers, la Colla organitza busos. Surten des del Casino de Tarragona i cal apuntar-se prèviament durant els assajos.

EL LOCAL

Situat al Carrer Cós del Bou 23, es tracta d’un edifici emblemàtic per la seva ubicació i simbolisme. Està davant del Circ Romà i a tocar de la plaça de la Font de Tarragona. És on fem vida i assagem.

ON SOM?

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt