A REMATAR-HO PER SANTA TECLA

19 de setembre de 2023

A REMATAR-HO PER SANTA TECLA

La Colla Jove Xiquets de Tarragona completa el primer 2d9fm des del 2017, però deixa en deures pendents el primer assalt al 5d9f

Molts castellers i castelleres de la Colla Jove Xiquets de Tarragona marxaven de plaça contents, però no satisfets del tot, després de la diada de Santa Tecla – El Primer Diumenge. I és que vam assolir objectius llargament treballats, però no tots els que volíem. Aquest és un bon senyal per llegir l’estat d’ànim de la Colla: que no n’hi ha prou i que en volem més. Perquè l’eufòria de descarregar el dos emmanillat se’ns va quedar curta. Per sort, la patrona ens té reservada una nova oportunitat per reblar el clau: el 23 de setembre a les 13h. Hi tornarem amb tot una altra vegada.

La diada del Primer Diumenge es va obrir amb el desè 3d9f de la temporada. Conegut, apamat. Amb cert nervi, perquè en dies grans a la plaça de la Font, qui no tingui un punt de nervi, és que no és humà. Un cop amb el cap ja plenament a la diada, arribava el primer gran moment de l’actuació: el 2d9fm. La pinya, el folre i les manilles es van muntar amb la rapidesa i diligència característiques. El tronc, àgil, i la canalla, concentrada, ràpida i fineta. La plaça va esclatar amb l’aleta i ens va esperonar a la descarregada. Els minuts posteriors l’eufòria es va apoderar de la pinya lila, i no era per menys! Després de carregar-lo per Sant Magí i desmuntar-lo al Catllar, a la plaça de la Font la tercera va anar la vençuda. Un 2d9fm que no descarregàvem des del 2017, justament en aquell mateix indret. Amb tot, el tercer completat del nostre historial.

Una estona després, torn per al segon gran moment de la jornada. Aquell castell que tant ens agrada, que tant hem somiat i que tant hem fet, tornava a alçar-se de color lila (al tercer peu). No passava des del 2019. En tot cas, l’intent desmuntat amb l’entrada de dosos no va fer justícia a la feina feta a assaig, que és molta. Arribarà més aviat que tard; d’això no hi ha cap dubte al Cós del Bou. Per acabar la diada, el tercer 4d9f de l’any, un castell de mèrit després de tres hores de diada, i pilar de sis. Com a la Diada Nacional, de nou tan sols carregat. Completar-lo és qüestió de dies; només cal veure la seva evolució al local.
Feliços per treure’ns una espineta i enrabiats per no poder fer tot el que volíem. Per sort, molt aviat en tindrem una nova oportunitat. Entremig, dos assajos importantíssims per continuar fent passos endavant i obrir la porta cap a la Colla que volem ser. Toca posar les coses difícils a l’equip de pinyes; que l’aplicació els tregui fum. El dia de Santa Tecla, “a tope”, com ens diu sovint el nostre màxim responsable tècnic. Hi serem i en serem molts, com no pot ser d’una altra forma. Perquè així és la Colla Jove i perquè és Santa Tecla.