Assajos

HORARIS D'ASSAIG

DIMARTS

Canalla
19:15h a 20:30h

General
20:30h a 22:00h

DIVENDRES

Escola
19:00h a 20:00h

Canalla
20:00h a 21:15h

General
22:00h a 00:00h

DIJOUS

Assaig de dos i pilar
20:30h a 22:00h

Què et cal per venir a un assaig?

Pantalons còmodes

Camisa vella

Calçat tancat

Faixa

10 CONSELLS PER VIURE UN CASTELL DES DE LA PINYA

TINGUES EN COMPTE LES TEVES CARACTERÍSTIQUES

Busca el teu lloc en funció de la teva alçada i amplada d’esquena.Busca gent similar a la teva constitució i afegeix-t’hi. Si creus que no quedaràs ben col·locat, busca a algú que pugui encaixar millor i proposa-li intercanviar llocs. Si dubtes, demana consell a algú que porti camisa.

ENTRA A LA PINYA AMB TEMPS I FINOR

Si quan s’entra es fa molta pressió la pinya es pot deformar. Més val manya que força, i la pinya no ha de comprimir el castell, sinó donar-li pressió progressiva. No deixis el pes mort i augmenta la pressió –dona pit- a mesura que es posi més pes al castell. Estigues atent a les indicacions, les necessitats de pressió poden canviar, i recorda que el punt màxim s’ha de donar durant la descarregada.

LES ESPATLLES ENCAIXADES

Quan estiguis col.locat, mira d’encaixar les espatlles amb els castellers que tinguis a dreta i esquerra. No han de quedar distàncies (forats) entre castellers. [recorda el punt número 1]

EL CAP RECOLZAT I FIXAT

Ha d’anar lleugerament recolzat a la persona que tinguis davant. Has de notar que tens el cap protegit i fix. I no miris mai cap a dalt, els castells es viuen a plaça, però es miren a la tele.

EVITA PORTAR OBJECTES QUE NO CALGUIN

arracades, anells, braçalets i collarets, poden enganxar-se als castellers que pugin a la pinya.

TOT EL QUE PUJA, TAMBÉ POT BAIXAR: COS EN TENSIÓ I PRESSIÓ

La pinya també ha d’estar preparada per aquestes situacions. En aquest cas, posa el cos i músculs en tensió. Dona més pit, és a dir, pressiona fortament el casteller que tens davant i respira amb normalitat. No intentis sortir de la pinya, ja que és qüestió d’uns pocs segons que tots els castellers.

EL MOCADOR I LA FAIXA

Són els teus millors aliats, i ben tensats, són elements de protecció molt útils, pels cabells i les lumbars.

HIDRATA’T I MENJA ALGUNA COSA

La jornada a plaça és llarga i a les pinyes s’acostuma a passar calor i invertir-hi moltes energies. Fruita, barretes energètiques i aigua et seran de gran ajuda!

REPOSA I RELAXA’T

Entre castell i castell poden passar llargues estones. Descansa i estigues preparat per a quan arribi el nostre torn.

ESTIGUES ATENT I GAUDEIX

Escolta el que demana el castell i els companys i no parlis si no és estrictament necessari. El silenci et permetrà sentir l’evolució del castell i gaudir més de l’experiència de fer pinya; una de les sensacions més intenses del món dels castells.