ALEGRIES PILANERES PER TANCAR SANTA TECLA

25 de setembre de 2023

ALEGRIES PILANERES PER TANCAR SANTA TECLA

La Colla Jove descarrega el primer pd6 des del 2019 i arriba a l’Ajuntament amb el pilar caminant. Dues fites que compensen els deures pendents de gamma extra.

Santa Tecla no ens va deixar marxar cap a casa -o cap a veure el Seguici, és clar- contents del tot. Les expectatives eren molt altes i no totes es van complir. A la plaça de la Font, a la pinya de la Colla Jove Xiquets de Tarragona hi havia ràbia i resignació, però, per sort, al final també va aparèixer l’alegria, i molta. Cert és que recuperar el pilar de sis no ho és tot quan altres objectius no s’han completat, però és importantíssim que l’espadat torni a ser descarregat de color lila, perquè ens obre moltes portes. Sigui com sigui, vam deixar deures pendents el dia de la patrona, malgrat que hi haurà noves oportunitats.

La diada del 23 de setembre va començar amb bon peu i de la mateixa manera que una desena d’actuacions més aquesta temporada: amb un nou 3d9f al sac. Aquest 2023 ha estat sempre el castell de sortida i, el dia de Santa Tecla, va ser un dels millors del curs, demostrant la confiança en aquesta estructura. Aquesta era la millor dosi de confiança per encarar el primer dels grans objectius. Volíem repetir el 2d9fm descarregat, i no obstant la confiança que hi teníem, no va ser el dia. Primer, amb un intent desmuntat, i després, amb un dos emmanillat només carregat pocs segons després de l’aleta. El resultat no feia justícia als assajos ni al 2d9fm descarregat tan sols sis dies abans.

Amb tot, la caiguda va condicionar el plantejament de la diada i va descartar la segona temptativa del curs sobre el 5d9f. El cinc folrat és un castell extremadament difícil i s’ha d’afrontar en les millors condicions; per sort, tindrem noves oportunitats. Per tot això, es va optar per completar el tercer castell amb un 4d9f de molt valor, especialment per dos motius: perquè un castell d’aquesta envergadura va actuar com a castell de recuperació i perquè pocs dies després, el 26 de setembre, feia 30 anys que la Colla Jove el carregava per primer cop. Aquell 1993, el 4d9f suposava la nostra primera aleta de nou pisos i la primera d’una colla tarragonina al segle XX. Tot i que no entrava dins els plans, va ser una bona forma de celebrar l’aniversari.

Les grans alegries castelleres els dies centrals de les Festes les protagonitzarien dos espadats. El dia 23, descarregàvem el primer pd6 des del 2019. Enguany ja li havíem fet l’aleta en dues ocasions i a la tercera va anar la vençuda. El pilar, completament renovat -excepte el segon- respecte a l’alineació prepandèmica, per fi es va poder descarregar enmig d’una gran alegria, i és que la Colla era conscient que l’estructura feia quasi dos anys que es treballava i que ara ens obre moltes portes de futur. És el primer pilar de sis que la Colla Jove descarrega sense Jordi Sentís al tronc. L’altra alegria pilanera de la festa major va arribar l’endemà, el dia 24, quan el pilar caminant va arribar a l’Ajuntament. Un pèl patit i merescudament celebrat, com sempre.

Tancada Santa Tecla, ara toca un petit moment de pausa i descans d’aquests dies tan intensos. Al local d’assaig hi tornem aquest divendres. A plaça, ja a Reus, per la diada del Mercadal, el dissabte 7 d’octubre. Amb aquesta, quedaran només tres diades aquest 2023 per rematar els deures pendents.