HORARIS D'ASSAIG

DIMARTS

Canalla
19:30h a 20:30h

General
20:30h a 22:00h

DIMECRES


Escola de castells

20:00h a 21:00h

DIJOUS


Assaig de dos i pilar

20:30h a 22:00h

DIVENDRES

Canalla
20:30h a 21:30h

General
22:00h a 00:00h

Els assajos comencen habitualment a principis del mes de març i acaben després de l’última diada de la temporada a finals d’octubre. Els assajos de canalla i generals són cada dimarts i divendres. Però també hi ha els assajos específics de dijous, on normalment es treballen les estructures del dos i el pilar, i eventualment és el dia que es realitzen els assajos especials.

Si el que vols és aprendre i provar l’experiència de pujar als castells, també hi ha l’escola de castells els dimecres.

Què fer el teu primer dia d’assaig?

Si és el primer cop que vens a l’assaig de la Colla Jove Xiquets de Tarragona veuràs que al peu de les escales hi ha un grup de nois i noies amb unes carpetes negres, ells són l’equip de pinyes (els que vetllen per la correcta col·locació de tothom a la pinya i creen la base per realitzar el castell). Pregunta’ls-hi per l’equip de benvinguda, que seran qui et faran la fitxa per apuntar-te i t’ensenyaran i t’ajudaran en tot el que necessites saber sobre el funcionament de la Colla i el món dels castells.

QUÈ ET CAL PER VENIR A UN ASSAIG?

Pantalons còmodes

Es preferible portar roba resistent i comòde, com els texans. Els castells són una activitat de contacte i sovint la roba és un element de protecció per la pell.

Camisa vella

Les espatlles han d’estar ben cobertes. Una camisa antiga i gruixuda és la millor solució, però si no en tens, una samarreta vella pot servir per sortir del pas.

Calçat tancat

La pinya ha de mantenir la posició i la pressió; per això convé portar un calçat que ho faciliti i que eviti patir mal amb possibles trepitjades.

Faixa

La faixa és l’element més important. Si no en tens, nosaltres te’n podem deixar o recomanar-te alguna botiga amiga.

10 CONSELLS PER VIURE UN CASTELL DES DE LA PINYA

  • TINGUES EN COMPTE LES TEVES CARACTERÍSTIQUES. Busca el teu lloc en funció de la teva alçada i amplada d’esquena.Busca gent similar a la teva constitució i afegeix-t’hi. Si creus que no quedaràs ben col·locat, busca a algú que pugui encaixar millor i proposa-li intercanviar llocs. Si dubtes, demana consell a algú que porti camisa.
  •  ENTRA A LA PINYA AMB TEMPS I FINOR. Si quan s’entra es fa molta pressió la pinya es pot deformar. Més val manya que força, i la pinya no ha de comprimir el castell, sinó donar-li pressió progressiva. No deixis el pes mort i augmenta la pressió –dona pit- a mesura que es posi més pes al castell.  Estigues atent a les indicacions, les necessitats de pressió poden canviar, i recorda que el punt màxim s’ha de donar durant la descarregada.
  • LES ESPATLLES ENCAIXADES.Quan estiguiscol·locat, mira d’encaixar les espatlles amb els castellers que tinguis a dreta i esquerra. No han de quedar distancies (forats) entre castellers. [recorda el punt número 1]
  • EL CAP RECOLZAT I FIXAT. Ha d’anar lleugerament recolzat a la persona que tinguis davant. Has de notar que tens el cap protegit i fixe. I no miris mai cap a dalt, els castells es viuen a plaça però es miren a la tele.
  •  EVITA PORTAR OBJECTES QUE NO CALGUIN: arracades, anells, braçalets i collarets, poden enganxar-se als castellers que pugin a la pinya
  • TOT EL QUE PUJA, TAMBÉ POT BAIXAR: COS EN TENSIÓ I PRESSIÓ. La pinya també ha d’estar preparada per aquestes situacions. En aquests cas, posa el cos i músculs en tensió. Dona més pit, és a dir, pressiona fortament el casteller que tens davant i respira amb normalitat. No intentis sortir de la pinya, ja que és qüestió d’uns pocs segons que tots els castellers.
  • EL MOCADOR I LA FAIXA són els teus millors aliats, iben tensats, són elements de protecció molt útils, pel cabell i les lumbars.
  • HIDRATA’T I MENJA ALGUNA COSA. La jornada a plaça és llarga i a les pinyes s’acostuma a passar calor i invertir-hi moltes energies. Fruita, barretes energètiques i aigua et seran de gran ajuda!
  • REPOSA I RELAXA’T. Entre castell i castell poden passar llargues estones. Descansa i estigues preparat per quan arribi el nostre torn.
  • ESTIGUES ATENT I GAUDEIX. Escolta el que demana el castell i els companys i no parlis si no és estrictament necessari. El silenci et permetrà sentir l’evolució del castell i gaudir més de l’experiència de fer pinya; una de les sensacions més intenses del món dels castells.

GRÀCIES PER CONTRIBUIR A FER UNA PINYA MILLOR.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt