LA GAMMA EXTRA TORNA PER SANT MAGÍ

20 d’agost de 2023

LA GAMMA EXTRA TORNA PER SANT MAGÍ

L’estrena del 2d9fm carregat el dia del patró tarragoní fa signar la millor diada de l’any de la Colla Jove, que no en té prou i vol superar-se ben aviat
La diada de Sant Magí sempre està marcada en lila al calendari de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Un lila que sempre vol dir anar a màxims i fer passes endavant, i aquest 2023 no n’ha estat una excepció. Després d’unes fantàstiques segona quinzena de juliol i primera quinzena d’agost, un mes natural, ens presentàvem al dia del patró en plena forma i amb molt bons presagis; i és que més enllà dels resultats a plaça, la feina als assajos de les darreres setmanes era excepcional. Sumant tots aquests ingredients, els reptes a la plaça de les Cols eren més que clars: estrena de la gamma extra i les manilles i consolidar els dos castells bàsics de nou. Les paraules del cap de colla, Adrià Calvet, abans de sortir del local, no deixaven marge per als dubtes.

Dit i fet, una estona després d’enfilar carrer Major amunt i entrar a plaça amb una impressionant marea lila de 450 camises, tocava obrir la diada de Sant Magí. Amb puntualitat tarragonina, la Colla Jove muntava el 3d9f. Era el sisè que anava a plaça enguany i, com tota la resta, a primera ronda. Costa trobar algun ‘però’ al tres folrat de sortida, que es va descarregar amb molta comoditat; al Cós del Bou aquesta estructura ens pot donar moltes alegries. Tot seguit, torn per al gran objectiu del dia. El 2d9fm feia dies que s’ensumava i era hora de veure la llum. Pinya, folre i manilles es van muntar amb la diligència habitual, fent el castell vàlid al primer peu. El dos emmanillat ja va pujar remenat i l’aleta va arribar ràpidament. Quan tot just semblava que l’estructura s’assentava i es podia descarregar, va acabar cedint. Això sí, pinya, folre, manilles i quarts van quedar intactes. Una demostració més de la gran qualitat de la triple base lila.

Aplaudiments dins el rotllo lila, però poca cosa més, perquè la voluntat era descarregar-lo. En aquest sentit, la Colla Jove va saber fer servir molt bé i de forma positiva la ràbia continguda després de la caiguda del 2d9fm. Així, a tercera ronda, reacció de colla gran i sense renunciar al programa. El 4d9f va pujar al primer peu i, a diferència de Vilanova i la Geltrú, es va haver de treballar molt menys. Carregada àgil i descarregada serena que duien el segon quatre folrat del curs a bon port. Ara sí, hora de celebrar una gran diada, malgrat tot. La Colla necessitava cantar i cridar a la plaça de les Cols, i no era per menys. Sant Magí tornava a ser de gamma extra, quatre anys després. Mentrestant, al nostre costat els Xiquets de Tarragona feien la primera tripleta màgica del curs, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau sumava una modèlica clàssica de vuit i els Xiquets del Serrallo feien vibrar amb un èpic 2d7, acompanyat del 4d7a i del 5d7.
És agost del 2023 i la Colla Jove ja ha igualat la millor diada del 2022, al Concurs de Castells del primer cap de setmana d’octubre. Dos mesos i mig de diferència. Aquest és el millor símptoma de l’estat de forma dels de la camisa lila, que saben que encara hi ha molt camí per recórrer d’aquí a final d’any. El repte més immediat serà completar els deures que han quedat a mitges per Sant Magí. El Catllar i l’Arboç, tot just a continuació, són places més que estimades on la Colla Jove Xiquets de Tarragona sempre han crescut. El col·lectiu està molt endollat, i ara no ens podem relaxar perquè l’exigència no baixarà.