Els contes del Seguici

El maig de 2013, l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació signen un conveni per iniciar una col·lecció de contes infantils dins el marc de les Festes de Santa Tecla, amb els elements del Seguici Popular de Tarragona com a protagonistes.

Des de llavors cada any s’edita un nou volum, que a més de presentar-se en societat durant la Festa Major de Tarragona, serveix com a epicentre d’un conjunt d’activitats de lleure infantil, que a més de divulgar el patrimoni cultural i les tradicions de la ciutat, intenten inculcar als més petits bons hàbits de lectura.

2013

PRIMER VOLUM

Textos: Jordi Bertran
Il·lustracions: Didac Francisco

“La Ruth, una xiqueta valenta de Tarragona, ajudarà un malaurat pirata a convertir-se en el gegantó negrito de la ciutat.”
Un conte sobre un dels gegants més populars del Seguici de Tarragona.

2014

SEGON VOLUM

Textos: Bienve Moya
Il·lustracions: Marta Contreras

L’Àliga de Tarragona ens narra com la compassió i la bona feina d’un eloi –el nom antic dels ferrers- pot alliberar d’un malefici a una àliga golafre i alhora cisellar l’element del Seguici Popular més elegant i daurat de Tarragona.

2015

TERCER VOLUM

Textos: Jordi Cubillos
Il·lustracions: Marta Contreras

“Alça l’aleta és un viatge en el temps, l’oncle Macari retrocedeix prop de 200 anys, al segle XIX, i es troba el Ball de Valencians.”
L’evolució d’aquest ball, avui existent a la Santa Tecla Tarragonina, va conduir a l’aparició de les colles castelleres. L’oncle Macari potser hi va influir.

2016

QUART VOLUM

Textos: MontserRat Cebrián
Il·lustracions: Armand

Corre, corre, Cucafera!, ens narra com la xiqueta més petita, valenta i entremaliada coneix la bèstia més gran, més poruga i amable de la ciutat, la Cucafera de Tarragona.

2017

CINQUÈ VOLUM

Textos: Jordi Bertran
Il·lustracions: Armand

“L’ocupació de Tarragona per l’exèrcit de Napoleó l’any 1811 va ser molt cruel per als tarragonins. Es va perdre gairebé tot, però algun detall del seguici popular sobrevisqué. Potser el Maginet hi tingué alguna cosa a veure…”

PUNTS DE VENDA

Activitats entorn dels Contes

La Festa Major de Tarragona és un moment on els més petits de la ciutat s’aboquen als carrers per gaudir de les activitats i del seguici popular.

Les escoles dediquen, especialment durant les festes, part del contingut pedagògic a destacar els elements festius. Per arrodonir aquesta tasca neix la col·lecció “Els Contes del Seguici de Tarragona”.

I més enllà de produir un conte infantil que es pot gaudir durant tot l’any, l’Associació d’Amics de la Colla Jove organitza un seguit d’activitats entorn de cada conte per gaudir amb la vostra canalla.

CONTA-CONTES MUSICAL

Amb la Muntsa Plana

TALLER DE DIBUIX

Deixar anar la imaginació

LA MOUSSE DEL CONTE

Degustació a la Pastisseria Conde

Els Contes del Seguici en format Vídeo-Llibre

El 2017, la col·lecció “Els Contes del Seguici de Tarragona” s’edita
també en format vídeo-llibre amb la col·laboració d’en Joan Rioné, la Muntsa Plana, en Joan Reverté i la Montserrat “Rat” Cebrián, que van prestar les seves veus per narrar els diferents volums de la col·lecció. A la pàgina de crèdits del cinquè volum (El Maginet de les Timbales) es va afegir un enllaç per accedir als vídeo-llibres de la col·lecció. Els vídeo-llibres han estat enregistrats als estudis MBG Audio sota el suport tècnic de Miquel Àngel Barberan.

La voluntat de l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació és continuar amb la col·lecció editant en un futur més contes, sempre al voltant de diferents elements del Seguici Popular de Tarragona. Actualment, ja s’està treballant en els que seran els propers volums.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt