Primer 9de8 de la temporada a Torredembarra

La Colla Jove fa un pas endavant, però no pot amb el 4de9f

El 9de8 ha estat el gran protagonista de l’actuació feta aquest diumenge per la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la Plaça de la Verdura de Torredembarra. A més a més, l’han acompanyat del 3de9f, el 5de8, dos intents desmuntats de 4de9f, el pilar de 6 i quatre pilars de 4. Al seu costat, la Colla Joves Xiquets de Valls ha tingut el 3de9f com a castell més destacat, i els amfitrions, els Nois de la Torre, han estrenat el 4de7a i el 3de7ps, que ha aixecat una gran ovació.

El primer 9de8 de la temporada ha arribat en tercera ronda.

El primer 9de8 de la temporada ha arribat en tercera ronda.

Els de la camisa lila han pujat el llistó per sobre dels castells bàsics de 9 aquesta temporada en la tercera ronda de la diada del Quadre de Santa Rosalia, quan han atacat el nou de vuit, que és el primer que veu descarregat aquesta plaça. Precisament, abans de començar la diada, l’Ajuntament de Torredembarra ha descobert una placa que commemora el 5de9f descarregat el 2018 per la Jove. Aquest castell va ser el primer gamma extra descarregat en aquesta plaça en l’època moderna.

En primera ronda, després d’entrar a plaça amb un pilar caminant, la formació encapçalada per Gorka Bertran ha obert la seva actuació amb el 3de9f. El quart tres folrat del curs ha tingut un valor especial, ja que tenia estrenes a nivell de tronc. Malgrat que els pisos superiors estaven perillosament tancats, la Jove ha aconseguit descarregar-lo sense majors complicacions.

El 4de9f ha estat el castell triat per completar la segona ronda. Les mides no eren les ideals des d’un bon inici, problema que s’ha anat agreujant a mesura que l’estructura s’alçava. Finalment, amb problemes als pisos superiors, s’ha optat per desmuntar el 4de9f quan entraven dosos.

Els ànims no han quedat tocats per la Colla Jove, ja que ha decidit atacar el primer 9de8 de l’any en tercera ronda. La feina feta a assaig ha vist recompensa a plaça, amb estrenes en diverses posicions en un nou que ha mostrat el tremolí típic d’una estrena, però que s’ha controlat en tot moment. Així doncs, els de la camisa lila han superat el llistó dels castells bàsics de 9 en aquest 2019.

Encara amb forces i amb una injecció de moral, els del Cós del Bou han decidit tornar a provar el 4de9f. Els dos peus desmuntats no feien presagiar el millor. Amb l’entrada de l’acotxador, el resultat ha estat idèntic a l’anterior, i s’ha optat per desmuntar el quatre folrat i no prendre majors riscos.

Per tancar les rondes de castells, la Jove de Tarragona ha triat el 5de8. Desrés de gairebé 3 hores de diada, la setena catedral del curs ha exigit un esforç extra als castellers, que han descarregat un 5de8 més treballat del que ens tenen acostumats els de lila.

Per rematar la diada del Quadre de Santa Rosalia, els de Gorka Bertran s’han anotat el segon espadat de mèrit del curs. El pilar de 6 ha presentat una millor factura que el que es va veure a Cambrils, evidenciant que els del Cós del Bou ja li tenen la mida presa i pensen en pujar-lo sobre d’un folre en les properes setmanes. Per acabar, la Colla Jove ha completat quatre pilars de 4.

Després d’una setmana intensa, la Jove no aixecarà el peu de l’accelerador. El dimecres 17 de juliol actuaran per primera vegada aquesta temporada al Tarragona Ciutat de Castells, i el dissabte 20 de juliol actuaran, com ja és habitual, a Sant Cugat, on volen seguir consolidant la feina feta.

Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt
pd6 Colla Jove Tarragona a Cambrils5d8 Colla Jove Tarragona a Sant Cugat