Peret de Fava, Faixa d’Honor de Sant Magí 2023

La Confraria de Sant Magí màrtir ha homenatjat enguany Pere Josep Núñez amb una distinció dirigida als castellers tarragonins més veterans

La Faixa d’Honor de Sant Magí d’aquest 2023 ha recaigut en Pere Josep Núñez, més conegut com a Peret de Fava, molt estimat pel seu caràcter dins i fora de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Històric casteller tarragoní, de 76 anys i amb camisa lila des de fa gairebé quatre dècades, ha estat el segon membre de l’entitat lila a rebre aquesta distinció, després de Ferran Ventura. El reconeixement va ser entregat el passat divendres 11 d’agost en un acte a l’ermita de Sant Magí per la Confraria de Sant Magí, màrtir a proposta de la Colla Jove, ja que és rotatiu entre les colles de la ciutat.

Peret de Fava ha estat una peça important en els nostres primers castells de vuit i folrats, ja que va pujar com a terç del 4d8, i era un casteller habitual tant als baixos com d’home del darrere als primers folres. Més tard va passar a ocupar aquesta posició a les pinyes i fins i tot va fer de crossa al 3d10fm, fins que fa pocs anys va deixar de formar part dels nuclis dels castells. No obstant això, manté una activa vida castellera assistint als assajos i diades. 

A l’acte de l’entrega de la Faixa d’Honor, que va ser molt emotiu i va comptar amb la presència de la família de Peret de Fava, la Colla Jove va dedicar-li un pilar d’homenatge per celebrar el reconeixement. En paraules de la presidenta, Yasmina Armesto, la Colla Jove estava “molt orgullosa de veure’l rebre aquest homenatge”.
Contacta´ns

Et podem ajudar en alguna cosa?

Not readable? Change text. captcha txt